Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă de tip deepfake

Compania Hidroelectrica avertizează, vineri, asupra unor tentative de fraudă în care sunt folosite clipuri videocontrafăcute, folosind tehnologia deepfake.

151 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă de tip deepfake

Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă de tip deepfake

Clipuri includ persoane publice, artişti şi vedete TV, promovând în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei Hidroelectrica.

„Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final
înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Specialiştii recomandă publicului să fie extrem de precaut şi să ţină cont de următoarele sfaturi:

-Evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica.
-Raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi.
-Colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate.
-Nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre.

„Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective. Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei”, a mai transmis Hidroelectrica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici