Hotelurile tech: Camere pline de senzori şi roboţi

iPad? Da. Wireless? Da. Duş computerizat? Da. Teleconferinţă? Bineînţeles. Acestea sunt doar câteva dintre gadgeturile care se găsesc în hotelurile ultra-moderne, în care clienţii au la dispoziţie un întreg arsenal de soft-uri şi roboţi gata să le deschidă uşile, să le tragă draperiile, să le încălzească încăperile sau să se ocupe de diverse alte activităţi. Turiştii care îşi permit aceste extravaganţe pot beneficia de diverse facilităţi, de cele mai multe ori atingând un singur buton. Iată ce înseamnă să te cazezi într-un „hotel al viitorului”.

32 afișări
Imaginea articolului Hotelurile tech: Camere pline de senzori şi roboţi

Hotelurile tech: Camere pline de senzori şi roboţi (Imagine: Mediafax Foto)

Ce părere ai despre un hotel în care deschizi uşa camerei folosind telefonul mobil? Ideea se bazează pe un mecanism de introducere a unui cod secret, pe care-l primeşti prin SMS de la angajaţii hotelului. Metoda previne atât eventualele furturi cât şi jenantele situaţii în care îţi uiţi cardul de acces în interiorul camerei, iar uşa se blochează automat. O astfel de unitate hotelieră se găseşte în Lexington, Virginia (SUA).

Dacă eşti una din acele persoane care îşi rătăceşte deseori cheile sau cartela magnetică pentru intrarea în camera de hotel, afla că, în viitor, ai putea scăpa de această grijă. De exemplu, patronul unui hotel din Boston s-a gândit la o altă idee revoluţionară: şi-a transformat hotelul într-un loc demn de filmele science-fiction, în care clienţilor li se scanează retina, pentru a li se permite accesul în interior.

Citeşte mai multe despre hotelurile tech pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici