Huidu, amendat în august pentru depăşirea vitezei cu aproape 50 km/h în zona Timişul de Sus. De-a lungul timpului, a primit 14 sancţiuni pentru circulaţie

Şerban Huidu a fost sancţionat în luna august cu şase puncte de amendă pentru depăşirea vitezei legale cu aproape 50 de kilometri în aceeaşi zonă în care a produs, duminică, accidentul soldat cu trei morţi, a declarat luni şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

7998 afișări
Imaginea articolului Huidu, amendat în august pentru depăşirea vitezei cu aproape 50 km/h în zona Timişul de Sus. De-a lungul timpului, a primit 14 sancţiuni pentru circulaţie

Huidu, amendat în august pentru depăşirea vitezei cu aproape 50 km/h în zona Timişul de Sus. De-a lungul timpului, a primit 14 sancţiuni pentru circulaţie

Comisarul şef de poliţie Lucian Diniţă a precizat că, în luna august, Şerban Huidu a fost depistat conducând maşina cu o viteză de aproximativ 99 de kilometri la oră în zona în care a avut loc accidentul de duminică.

Potrivit lui Diniţă, Şerban Huidu a fost sancţionat în luna august cu şase puncte de penalizare pentru depăşirea vitezei legale.

CITEŞTE ŞI: Huidu a spus că din cauza condiţiilor meteo nu a mai putut controla maşina

Directorul Direcţiei de Poliţie Rutieră a mai spus că Şerban Huidu a primit de-a lungul timpului 14 sancţiuni de la poliţiştii rutieri, în 2005 şi în 2009 fiindu-i suspendat permisul de conducere. Lucian Diniţă, a precizat că Şerban Huidu a avut permisul suspendat în 2009 pentru depăşire neregulamentară şi în 2005 pentru că nu a respectat culoarea roşie a semaforului.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident după ce a pătruns cu maşina pe contrasens, pe un carosabil umed, în condiţiile în care ningea, şi a lovit un autoturism Dacia Logan în care se aflau trei persoane.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei, Ştefan Lungu Balogh, de 65 de ani, şi Magda Drăghici, de 54 de ani, aflată în dreapta şoferului. De asemenea, Ion Garbiş, de 57 de ani, care se afla tot în autoturismul Dacia Logan izbit de maşina lui Huidu, pe contrasens, a fost grav rănit, fiind internat în comă indusă la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, după ce a suferit traumatisme toracice şi craniene, având şi o hemoragie internă. Luni dimineaţă, bărbatul a murit.

CITEŞTE ŞI: Huidu nu trebuia lăsat să conducă! Ce spune şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti despre cazul realizatorului TV

Şerban Huidu se afla la volanul unui autoturism de teren Mercedes şi circula dinspre Capitală spre Braşov. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora. În urma accidentului, toţi cinci au fost duşi la spital, duminică seară fiind externaţi copiii.

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de Şerban Huidu şi soldat cu trei morţi "se profilează prima variantă", respectiv că maşina lui Huidu a derapat şi a ajuns pe contrasens.

"Evenimentul de ieri este un accident pe care Poliţia îl tratează cu maximă seriozitate", a spus Diniţă, arătând că în cazul accidentului realizatorului TV Şerban Huidu "se profilează prima variantă, legată de derapaj şi intrarea pe contransens, producându-se coliziunea oarecum frontală pentru că un autoturism este avariat pe partea dreaptă, iar unul pe partea stângă".

El a spus că aceasta este prima variantă luată în calcul de anchetatori, cea de-a doua fiind depăşirea neregulamentară. Alte ipoteze luate în calcul sunt "tăierea unei curbe" şi starea tehnică a maşinii.

Diniţă a mai afirmat că "intră în discuţie şi partea medicală, dar acest aspect nu ţine de Poliţia Rutieră".

"Toate datele pe care le deţinem vor fi puse la dispoziţia Parchetului", a mai spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici