Hunedoara: Persoane care vindeau droguri în special în zona şcolilor, reţinute

Mai multe persoane care făceau parte dintr-o grupare care vindea droguri, în special în zona şcolilor, au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Hunedoara.

89 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Persoane care vindeau droguri în special în zona şcolilor, reţinute

Hunedoara: Persoane care vindeau droguri în special în zona şcolilor, reţinute

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii DIICOT Hunedoara, au documentat activitatea infracţională a unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi şantaj.

Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie 2023, două dintre persoanele cercetate şi a altă persoană ar fi constituit, pe baza relaţiilor de rudenie, un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alte patru persoane (care se sustrag urmăririi penale), scopul fiind săvârşirirea infracţiunilor menţionate anterior.

Aceştia ar fi acţionat pe două paliere distincte, unul de procurare şi transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea de distribuţie, în special în zona unităţilor de învâţământ.

Din probele administrate în cauză a rezultat că persoanele cercetate, în mod repetat, ar fi vândut, atât în zona unui club din municipiul Petroşani, cât şi în cadrul unor evenimente private, canabis şi rezină de canabis, cristal, ecstasy şi cocaină, precum şi substanţe psihoactive (2-MMC), cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru o doză.

Printre cumpărători, şi minori

Printre cumpărători ar fi fost şi minori, unii dintre aceştia fiind folosiţi la vânzarea drogurilor, în schimbul unor cantităţi pentru consum propriu.

De asemenea, cu privire la unul dintre cercetaţi s-a reţinut faptul că ar fi vândut unei minore o cantitate de cristal, pe datorie, după care i-ar fi cerut să-i achite zilnic sume de bani, cu titlul de dobândă, ameninţând-o că în caz contrar că va avea de suferit, atât ea, cât şi membrii familiei sale.

Duminică, procurorii au dispus reţinerea a patru persoane pentru 24 de ore.

La acceaşi dată, au fost făcute zece percheziţii domiciliare în judeţul Hunedoara, fiind descoperite şi ridicate cantităţi de canabis, porţionate şi ambalate, cristal, telefoane mobile, grindere, cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

Potrivit IGPR, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici