Ialomiţa: Un muncitor mort şi altul rănit după ce un stâlp de tensiune pe care lucrau s-a prăbuşit - FOTO

Un muncitor a murit, luni, şi un altul a fost rănit după ce un stâlp de înaltă tensiune pe care cei doi bărbaţi lucrau, situat pe un câmp din judeţul Ialomiţa, s-a prăbuşit, unul dintre muncitori fiind prins sub structura metalică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

558 afișări
Imaginea articolului Ialomiţa: Un muncitor mort şi altul rănit după ce un stâlp de tensiune pe care lucrau s-a prăbuşit - FOTO

Ialomiţa: Un muncitor mort şi altul rănit după ce un stâlp de tensiune pe care lucrau s-a prăbuşit (Imagine: ISU Ialomiţa)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa au anunţat că un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit, luni, iar un altul, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit după ce un stâlp de înaltă tensiune situat pe un câmp, în zona localităţii Ograda, s-a prăbuşit peste cei doi.

Conform sursei citate, cei doi bărbaţi erau urcaţi pe stâlpul metalic pentru efectuarea unor lucrări, când stâlpul s-a prăbuşit, prinzându-l sub el pe bărbatul de 42 de ani.

La locul incidentului s-au deplasat pompierii de la descarcerare şi un echipaj SMURD, precum şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa. Înainte de sosirea echipajelor de prim-ajutor, ceilalţi muncitori aflaţi în zonă au reuşit să îl scoată pe colegul lor în vârstă de 42 de ani de sub stâlpul de fier, însă acesta era inconştient şi se afla în stop cardio-respirator.

Paramedicii şi medicii de la ambulanţă i-au făcut timp de 40 de minute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, în final fiind declarat decesul.

Cel de-al doilea bărbat, rănit în urma incidentului, a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital, el fiind conştient.

Conform unor surse, cei doi erau angajaţi ai unei firme care are contract cu compania ce asigură furnizarea de energie electrică în judeţul Ialomiţa şi făceau lucrări de reparaţii şi întreţinere la reţeaua de electricitate.

Poliţiştii şi specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă vor deschide dosare de cercetare în urma acestui incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici