LIVE TEXT  Iarna loveşte cu putere în Moldova. Circulaţia a fost oprită pe trei drumuri naţionale: lista sectoarelor blocate marţi dimineaţă / Elevii din Moldova şi din Muntenia învaţă de acasă / Probleme şi pe calea ferată: şine rupte, trenuri anulate

Circulaţia a fost oprită pe trei drumuri naţionale din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar pe alte trei drumuri naţionale se circulă cu restricţie de tonaj mai mare de 7,5 tone, anunţă Centrui Infotrafic.

3738 afișări
Imaginea articolului Iarna loveşte cu putere în Moldova. Circulaţia a fost oprită pe trei drumuri naţionale: lista sectoarelor blocate marţi dimineaţă / Elevii din Moldova şi din Muntenia învaţă de acasă / Probleme şi pe calea ferată: şine rupte, trenuri anulate

Şine rupte, circulaţie feroviară îngreunată din cauza gerului în zona Moldovei

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, marţi, astfel că în staţiile Vârciorova şi Paşcani circulaţia este îngreunată în zona macazelor din cauza gerului, iar pe distanţa Sihlea – Râmnicu Sărat şina este ruptă şi se circulă pilotat, potrivit CFR Călători.

CFR Călători transmite că mai multe trenuri înregistrează întârzieri marţi şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo şi a condiţiilor de circulaţie, pe raza regionalelor Galaţi şi Iaşi, pot interveni restricţionări temporare ale circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii şi în următoarele ore, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulaţie.

Pe raza regionalei Iaşi, întârzierile majore şi problemele intervenite la infrastructua feroviară au perturbat turnusul garniturilor ceea ce a condus la imposibilitatea formării trenurilor din graficul de circulaţie.

„În acest context coroborat şi cu problemele generate de temperaturile exterioare foarte scăzute cu efect şi la nivelul materialului rulant, au condus până la acest moment la anularea circulaţiei trenurilor: Regio 5551/5550 Paşcani-Târgu Neamţ şi retur, Regio 6454/6453 Iaşi-Scânteia şi retur, Regio 5471/5472 Bacău-Bicaz-Piatra Neamţ, Regio 6502/6501 Iaşi-Ungheni Prut-Iaşi, Regio 5462 Piatra Neamţ-Bacău şi Regio 5461 circulă cuplate cu IR 1858 pe relaţia Piatra Neamţ-Bacău”, transmite CFR Călători.

Programul de circulaţie în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. În funcţie de evoluţia fenomenelor atmosferice, sunt posibile şi alte decalări.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Vântul pune stăpânire pe Capitală

Ger de îngheaţă pietrele în Transilvania

Trenuri întârziate sau anulate

După Moldova, şi Muntenia închide şcolile

Vrancea luptă că nămeţii

Situaţia actualizată marţi dimineaţă

Trei trenuri staţionează în gări din cauza ninsorilor

„Condiţiile atmosferice nefavorabile (ninsori abundente) şi vântul puternic (viscol) au generat întreruperea accidentală a traficului feroviar în staţia Mărăşeşti şi îngreunarea circulaţiei în zona macazelor”, potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători.

Trei trenuri staţionează, respectiv IR 1665 Bucureşti Nord– Iaşi staţionează în Mărăşeşti, IR 1664 Iaşi – Bucureşti Nord staţionează în staţia General E. Grigorescu, iar R 7575 Galaţi –Mărăşeşti staţionează în staţia General E. Grigorescu.

Circulaţia a fost oprită pe trei drumuri naţionale

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), circulaţia este oprită pe DN 23B, între loc. Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea, Centura Ocolitoare Roman Est – Sagna, judeţul Neamţ, drum închis până marţi, ora 08.00, precum şi DN 28A, între localităţile Târgu Frumos şi Paşcani, judeţul Iaşi.

De asemenea, pe alte trei drumuri naţionale se circulă cu restricţie de tonaj mai mare de 7,5 tone, respectiv DN 24B, între localităţile Albiţa-Huşi, judeţul Vaslui, DN 28, între localităţile Costuleni şi Răducăneni, judeţul Iaşi, precum şi DN 28A, între localităţile Moţca şi Paşcani, judeţul Iaşi.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, conform comunicatului de presă.

Elevii din Iaşi nu merg la şcoală

Cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au fost suspendate marţi din cauza ninsorilor şi viscolului.

Decizia a fost luată luni seară de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi întruniţi într-o şedinţă extraordinară. Judeţul Iaşi se află sub avertizare Cod Galben de ninsori şi viscol din data de 7 ianuarie, ora 18, până în data de 9 ianuarie, ora 10.

„Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iaşi, dar şi pe drumurile din judeţ. Din păcate, meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea şi mai mult. Urmează o perioadă geroasă. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când oraşul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Şi în judeţ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă şi viscol. Siguranţa cetăţenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanţii Primăriei Iaşi şi nici cei ai Consiliului Judeţean nu pot garanta că marţi se va putea circula în siguranţă, că elevii nu vor îngheţa prin staţii sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Moldova e sub Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod galben de vânt, polei şi ninsori în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marţi dimineaţa.

În intervalul menţionat, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm.

ANM menţionează că vremea se va răci semnificativ, astfel încât marţi vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 şi 0 grade, iar în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici