ICCJ a respins contestaţiile poliţiştilor de frontieră de la Siret, arestaţi pentru corupţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins marţi, contestaţiilor primilor 15 arestaţi în cazul de corupţie de la PTF Siret, în care sunt cercetate 59 de persoane.

92 afișări
Imaginea articolului ICCJ a respins contestaţiile poliţiştilor de frontieră de la Siret, arestaţi pentru corupţie

ICCJ a respins contestaţiile poliţiştilor de frontieră de la Siret, arestaţi pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii de frontieră Elena Cosmicius, Mihai Doru Tocilă, Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumaniuc, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieiş, Cristian Filipoaia şi Vasile Ovidiu Sasu au fost arestaţi, vineri, de către un judecător al Curţii de Apel Bucureşti.

Cei 15 au făcut recurs împotriva acestei decizii, iar contestaţiile lor au fost respinse de instanţa supremă.

Şi ceilalţi 44 de inculpaţi în cazul de corupţie de la Vama Siret au contestat la ICCJ deciziile de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici