Idee inedită la Cluj. Un scriitor a lansat în pandemie biblioteca din scara blocului

  • Gabriel Bota, a făcut o bibliotecă în scara blocului ca să promoveze cititul.
  • Biblioteca din scara blocului are peste 200 de cărţi.
  • Şi tu poţi împrumuta o carte, cu condiţia să o returnezi.
497 afișări
Imaginea articolului Idee inedită la Cluj. Un scriitor a lansat în pandemie biblioteca din scara blocului

(A) STIU Biblioteca din scara blocului

Dacă ai carte, ai parte chiar şi în pandemie. După ce muzeele, teatrele şi cinematografele s-au închis, Gabriel Bota, un scriitor din Cluj nu a vrut să se oprească din a promova cultura. A făcut o bibliotecă chiar în scara blocului unde locuieşte şi îi invită pe vecini să se relaxeze, citind. Acest proiect nu este singurul din ţară. Biblioteci în scara bloclui mai sunt şi în Bucureşti, Constanţa sau Baia Mare. Trebuie doar să vrei să citeşti!

GABRIEL BOTA, scriitor: „Ideea de a promova cartea în sine şi lectura e o obişnuinţă de viaţă pentru mine şi ideea a venit pur şi simplu. Un prieten mi-a donat raftul din spate şi pur şi simplu ad-hoc am avut cărţile şi le-am pus. Aşa s-a născut biblioteca în scara de bloc şi ideea de a promova cartea şi scriitorii români printre vecini. Oricine poate să împrumute o carte sau chiar mai multe. Am avut vizitatori de la Bucureşti, au venit de la Constanţa, vecinii din blocurile de lângă. Au venit, au luat cărţi, au pus înapoi”. 

Vecinii au fost extrem de încântaţi de ideea lui Gabriel, care are de gând să mai deschidă biblioteci şi în alte blocuri din Cluj.

ANDREEA ACATRINEI, locatar: „E o idee super. Până şi părinţii mei care au venit în vizită şi au văzut, au zis că vor să implementeze chestia asta şi la ei în scară. Ai împrumutat de aici o carte? Sincer nu, eu citesc mai mult în engleză. Mama lui a luat o carte şi a zis că o aduce înapoi. Mă gândesc mai mult să donez nişte cărţi în română”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici