Igaş: Un elicopter era să se prăbuşească în timpul operaţiunilor pe timp de viscol

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a declarat, sâmbătă, că la începutul lunii februarie un elicopter a fost pe punctul de a se prăbuşi în timpul intervenţiilor de salvare pe viscol, în zona Bucureşti, echipajul, care a dat dovadă de curaj şi profesionalism, fiind avansat.

124 afișări
Imaginea articolului Igaş: Un elicopter era să se prăbuşească în timpul operaţiunilor pe timp de viscol

Traian Igaş (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Aflat la Arad cu ocazia atribuirii unui nou elicopter medical bazei aeriene SMURD, Traian Igaş a spus că face o dezvăluire în premieră despre faptul că un aparat de zbor a fost la un pas de prăbuşire în timpul operaţiunilor de salvare derulate ca urmare a viscolului şi a ninsorilor abundente.

"Eram ministru al Administraţiei şi Internelor în perioada de viscol, în perioada dificilă în care eram nevoiţi să intervenim să salvăm vieţi cu echipajele pe care le aveam în subordine. Într-una din misiuni, echipajul a dat dovadă de mult curaj şi multă pregătire pentru că nu mult a lipsit ca acel elicopter să se prăbuşească", a afirmat Igaş.

Fostul ministru a precizat că incidentul a avut loc la începutul lunii februarie, în zona Bucureşti.

"Au fost câteva minute când elicopterul, practic, nu mai ţinea legătura cu cei de la sol. Pentru faptul că au dat dovadă de curaj şi profesionalism, acei oameni din echipaj, am decis imediat să îi avansez. Pentru mine a fost o satisfacţie că am putut să le fiu recunoscător pentru munca lor", a spus Igaş.

La începutul lunii februarie, în condiţiile în care viscolul şi ninsorile abundente au afectat mai multe judeţe din sudul ţării, au avut loc mai multe intervenţii cu elicoptere ale MAI, în special pentru preluarea unor bolnavi aflaţi în stare gravă sau în dificultate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici