Igaş va analiza cu Băsescu raportul legat de poliţiştii care au participat cu pistoale la miting

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, la Timişoara, că raportul privindu-i pe poliţiştii care au participat la mitingul de la Cotroceni având asupra lor pistoale a fost înaintat Preşedinţiei, acesta urmând să fie discutat cu Traian Băsescu peste două săptămâni.

25 afișări
Imaginea articolului Igaş va analiza cu Băsescu raportul legat de poliţiştii care au participat cu pistoale la miting

Igaş va analiza cu Băsescu raportul legat de poliţiştii care au participat cu pistoale la miting (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Igaş a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în total, cinci poliţişti au fost identificaţi cu pistoale asupra lor la mitingul din faţa Palatului Cotroceni din 24 septembrie, raportul în acest caz urmând să fie analizat împreună cu preşedintele Traian Băsescu peste două săptămâni.

"Acel raport a fost depus la preşedintele României, urmează, după ce vom trece şi peste săptămâna viitoare, să îl analizăm. În ceea ce priveşte participarea poliţiştilor înarmaţi la miting, dacă vă uitaţi foarte bine, veţi constata că acei cinci poliţişti au încălcat legea, în condiţiile în care au participat cu arma şi nefăcând parte din rândul organelor de ordine publică, în acel moment erau în timpul liber", a spus Igaş.

El a spus că raportul, care este "destul de stufos", a fost depus la Preşedinţie în urmă cu zece zile, dar nu a fost încă analizat din cauza agendei încarcate a sa şi a lui Traian Băsescu.

"În ceea ce proveşte raportul, el este destul de stufos şi îl vom detalia în momentul în care el va fi discutat. Din cauza agendei mele încărcate şi a agendei preşedintelui, foarte încărcată, nu am reuşit până în acest moment să facem o analiză împreună pe acest raport. El a fost depus în urmă cu aproximativ zece zile", a spus Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a afirmat că le recomandă "tuturor colegilor" care participă la manifestaţii în timpul liber să nu poarte armă deoarece încalcă legea.

"Recomand tuturor colegilor ca atunci când se duc să manifeste să fie foarte atenţi la acest aspect, să nu poarte armă, deoarece în condiţiile în care posedă armă încalcă legea. Vreau să mai transmit încă un semnal către toţi cei care vor participa săptămâna viitoare la miting, în Capitală - este dreptul nostru al tuturor românilor să manifestăm, acest drept îl respectăm -, dar atragem atenţia că această manifestare să se încadreze în litera şi spiritul legii. Îi rugăm pe toţi cei care vor participa să nu provoace organele de ordine, să nu încerce să depăşească cordoane şi să nu provoace haos", a afirmat Igaş.

Traian Igaş a participat, vineri, la o şedinţă în localitatea Buziaş, judeţul Timiş, unde a fost prezentat bilanţul trimestrial al tuturor serviciilor de paşapoarte din ţară, iar apoi s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Mircea Băcală, la sediul Prefecturii Timiş.

În 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalişti ai "Cartel Alfa", majoritatea poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, au plecat într-un marş ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete şi lumânări şi au strigat "ieşi afară javră ordinară". În urma protestului ilegal, atât preşedintele cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

Scandalul a culminat cu demisia din funcţie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul a fost preluat luni de liderul senatorilor PDL Traian Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici