IGSU: 1.270 de intervenţii, în perioada Paştelui; 896 de cazuri, pentru acordarea primului ajutor

Salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost solitaţi să intervină în 1.270 de situaţii, ponderea majoritară fiind a celor de acordare prim ajutor medical specializat, însumând 896 cazuri, înainte şi în noaptea de Înviere.

87 afișări
Imaginea articolului IGSU: 1.270 de intervenţii, în perioada Paştelui; 896 de cazuri, pentru acordarea primului ajutor

IGSU: 1.270 de intervenţii, în perioada Paştelui; 896 de cazuri, pentru acordarea primului ajutor (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă al IGSU, în intervalul menţionat, pompierii au intervenit pentru stingerea a 173 incendii. De asemenea, 881 de persoane au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, la nivel naţional.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul de intervenţii a crescut de la 1.218 la 1.270, a precizat sursa citată.

În conformitate cu Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul Sărbătorilor de Paşti, peste 4.100 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au fost angrenaţi într-o serie de activităţi menite să asigure nivelul de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.

Premergător Sfintelor Sărbători Pascale, circa 500 de inspectori de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat peste 2.500 de controale de prevenire la obiective de cult, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase organizate cu acest prilej, potrivit reprezentanţilor IGSU.

În afara acestor activităţi preventive, pe durata slujbelor religioase de Înviere, circa 2.300 de pompieri salvatori au asigurat, la faţa locului, la acele lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti la care, potrivit tradiţiei, se înregistreaza mari afluenţe de credincioşi, măsuri de supraveghere a respectării normelor de apărare împotriva incendiilor şi de asigurare operativă a intervenţiei.

Zilnic, pe toată perioada sărbătorilor, peste 1.100 de autospeciale şi mijloace de intervenţie, dintre care 285 de ambulanţe SMURD asigură răspunsul operativ în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau a solicitărilor de acordare a primului ajutor medical specializat, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici