IGSU: În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari au stins 240 incendii şi au salvat 75 persoane

În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari au stins 240 incendii şi au salvat 75 persoane, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

68 afișări
Imaginea articolului IGSU: În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari au stins 240 incendii şi au salvat 75 persoane

IGSU: În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari au stins 240 incendii şi au salvat 75 persoane

Peste 3.500 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în perioada 1-5 iunie.

"Astfel, la nivel naţional au fost derulate 5.034 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 240 misiuni de stingere a incendiilor, 4.310 cazuri SMURD (4.272 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 38 misiuni de descarcerare), precum şi la 484 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. De asemenea, în cele cinci zile, 4.306 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 75 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), remis marţi MEDIAFAX.

Totodată, în minivacanţa de Rusalii, inspectorii au desfăşurat 138 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, fiind identificate 27 de obiective care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Pe timpul verificărilor nu au fost însă constatate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, care să impună oprirea funcţionării obiectivelor respective.

Pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 53.000 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici