Iliescu, scos de sub urmărire în dosarul privind mineriada din 1990

Fostul şef al statului Ion Iliescu a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind mineriada din 13-15 iunie 1990, în care era acuzat de subminarea puterii de stat şi acte de diversiune.

21 afișări
Imaginea articolului Iliescu, scos de sub urmărire în dosarul privind mineriada din 1990

Iliescu, scos de sub urmărire în dosarul privind mineriada din 1990 (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, marţi, scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Iliescu, cercetat pentru subminarea puterii de stat, acte de diversiune şi comunicarea de informaţii false. Cauza instrumentată de procurori a avut ca obiect cercetarea evenimentelor din 13 - 15 iunie 1990.

"Aceeaşi soluţie a fost dispusă şi cu privire la alţi 30 de învinuiţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de subminarea puterii de stat în varianta al. 2 a art. 162 Cod penal. Prin aceeaşi ordonanţă au fost dispuse soluţii de încetarea urmăririi penale şi, respectiv, neînceperea urmăririi penale faţă de alte persoane", se arată într-un comunicat de miercuri al DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici