Imagini cu un copil fumând au apărut pe internet. Fetiţa era învăţată de persoanele adulte cum să procedeze. Protecţia Copilului s-a autosesizat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba a demarat o anchetă după ce pe internet au apărut fotografii cu o fetiţă fumând, fapta constituind un „abuz asupra unui copil minor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1492 afișări
Imaginea articolului Imagini cu un copil fumând au apărut pe internet. Fetiţa era învăţată de persoanele adulte cum să procedeze. Protecţia Copilului s-a autosesizat

Imagini cu un copil fumând au apărut pe internet. Fetiţa era învăţată de persoanele adulte cum să procedeze. Protecţia Copilului s-a autosesizată

DGASPC Alba a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat după ce pe internet au apărut fotografii cu o fetiţă de câţiva ani, care fuma, considerând că ”ceea ce ilustrează imaginile reprezintă un abuz asupra unui copil minor” .

”Specialiştii Biroului Telefonul copilului, violenţa în familie, prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă, din structura DGASPC au demarat procedurile legale, în conformitate cu atribuţiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluţionarea situaţiei menţionate, în vederea respectării drepturilor copilului”, se arată în comunicat.

Fetiţa a fost surprinsă fumând în centrul municipiului Alba Iulia, într-o parcare, la începutul acestei săptămâni, iar în mediul online au apărut opinii potrivit cărora nu doar că a fost lăsată să fumeze, ci chiar este învăţată de către cele două persoane majore care o însoţeau.

Totodată, cei care au realizat fotografia consideră că cele două femei se amuză de gesturile fetiţei şi o încurajează să fumeze în continuare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici