O grupare specializată în metoda "Accidentul", prin care oameni erau înşelaţi în urma unui telefon, destructurată. Lideri ai grupării se aflau în Penitenciare de Maximă Siguranţă

O grupare specializată în înşelăciuni prin metoda ''Accidentul'' a fost destructurată în urma a zece percheziţii la locuinţe din Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în Penitenciarele de Maximă Siguranţă Galaţi şi Tulcea. Membrii grupării au înşelat şase vârstnici, iar prejudiciul ajunge la 80.000 lei.

1984 afișări
Imaginea articolului O grupare specializată în metoda "Accidentul", prin care oameni erau înşelaţi în urma unui telefon, destructurată. Lideri ai grupării se aflau în Penitenciare de Maximă Siguranţă

O grupare specializată în metoda "Accidentul", prin care oameni erau înşelaţi în urma unui telefon, destructurată. Lideri ai grupării se aflau în Penitenciarele de Maximă Siguranţă

Potrivit Poliţiei, poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi au descins, joi, la mai multe adrese din Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în Penitenciarele de Maximă Siguranţă Galaţi şi Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acţiona prin metoda ”Accidentul”.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi contactat telefonic, în perioada 20 aprilie- 10 mai, mai multe persoane şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulaţie a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

În sarcina celor opt persoane vizate, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a şase infracţiuni de înşelăciune şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi.

Prejudiciul este de aproximativ 80.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile şi cartele SIM deţinute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi şi au fost recuperaţi 7.000 de lei.

Cele opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune, urmând ca vineri să fie prezentate Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici