IMAGINI de la metrou de Ziua Europei: Patiserie franţuzească, cărţi poliţiste suedeze şi staţii cu nume ale unor state membre UE - GALERIE FOTO

Ziua Europei a fost sărbătorită vineri în mai multe staţii de metrou din Capitală, prin reprezentarea unora din ţările membre, prin muzică, dans şi produse specifice, de la patiserie franţuzească, la cărţi poliţiste suedeze. Unele dintre staţiile de metrou din Bucureşti şi-au schimbat, vineri, numele, cu ocazia Zilei Europei. Staţiile de metrou au purtat numele statelor membre ale Uniunii Europene.

1218 afișări
Imaginea articolului IMAGINI de la metrou de Ziua Europei: Patiserie franţuzească, cărţi poliţiste suedeze şi staţii cu nume ale unor state membre UE - GALERIE FOTO

IMAGINI de la metrou de Ziua Europei: Staţiile şi-au schimbat numele cu cele ale unor state membre UE (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ziua Europei la metroul bucureştean nu a făcut furori printre călători, cei mai mulţi văzându-şi de drum fără a acorda prea multă atenţie standurilor pregătite de ambasadele şi institutele culturale ale statelor membre.

Dacă unele dintre acestea s-au limitat la a prezenta imagini din ţările respective sau a împărţi pliante cu informaţii despre acestea, cu oferte educaţionale sau de work and travel, alte reprezentanţe au fost mai inventive.

Astfel, pe magistrala 1, staţia Păcii s-a numit Ungaria, Politehnica - Polonia, Eroilor - Finlanda, Izvor - Spania, Piaţa Unirii 1 - Danemarca, Piaţa Victoriei 1 s-a numit Suedia, Timpuri Noi - Cehia, Grozăveşti - Olanda, Basarab - Germania, Ştefan cel Mare - Austria. Piaţa Iancului a purtat numele de România.

La Piaţa Unirii, a fost ilustrată Danemarca, prin decorul unei păduri, coloane din staţia de metrou fiind îmbrăcate în imagini cu trunchiuri de copaci şi iar pe jos regăsindu-se o imitaţie de iarbă alături de flori puse în sticle de Carlsberg.

Suedia a fost reprezentată la Piaţa Victoriei prin standuri cu "cele mai bune cărţi poliţiste suedeze" şi muzică.

Pe magistrala 2, staţia Pipera s-a numit temporar Slovenia, Aurel Vlaicu - Irlanda, Aviatorilor - Italia, Piaţa Victoriei 2 - Slovacia, Piaţa Unirii 2 - Marea Britanie, Tineretului - Cipru, Piaţa Sudului - Croaţia.

Una dintre cele mai animate staţii de metrou a fost cea de la Piaţa Romană, care a găzduit standurile şi manifestările Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Sub mai multe ghirlande cu steguleţe ale Franţei, au fost împărţite trecătorilor cărţi de bucate "Secrete de chef", în care sunt prezentate, cu ilustraţii bogate, reţetele preferate a 25 de chefi de top din Bucureşti. În acelaşi timp, au fost împărţite, din nişte coşuri, produse de patiserie franţuzeşti.

Mai multe tinere costumate în dansatoare de cabaret au dansat cancan, iar alte fete, în rochiţe albe încinse cu panglici albastre, au dansat pe muzică grecească, pentru a aduce în atenţie faptul că Grecia deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Staţia Universitate a purtat două nume: Lituania şi Grecia.

Călătorii au fost întâmpinaţi în staţiile de metrou cu momente artistice de muzică şi dans, au putut viziona expoziţii şi au avut ocazia să participe la degustări de vinuri şi alte specialităţi.

Pe tot parcursul lunii mai, un metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucureşti, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Tot de Ziua Europei, sâmbătă va avea loc în Capitală un marş şi un concert al formaţiilor invitate la Festivalul Muzicilor de Fanfară, care a început vineri. Formaţii româneşti şi din alte 11 ţări europene participă la manifestare. Sâmbătă, de la ora 12.00, cele 18 formaţii invitate vor porni într-un marş al sărbătorii, care se va desfăşura pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei şi care se va încheia cu un spectacol.

De asemenea, în perioada 9 - 15 mai, peste 15.000 de cinefili sunt aşteptaţi să vizioneze proiecţiile din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Filmului European, ce va avea loc la cinematografele Studio şi Elvira Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici