Imagini şocante la „Bagdasar-Arseni”: Pereţi spălaţi cu mopurile folosite pentru a curăţa pe jos / Reacţia Spitalului - FOTO şi VIDEO

Emanuel Ungureanu a publicat duminică, pe pagina sa de Facebook, imagini surprinse la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, din Bucureşti. Deputatul USR acuză că pereţii instituţiei sunt spălaţi cu aceleaşi mopuri folosite pentru a curăţa holul.

4548 afișări
Imaginea articolului Imagini şocante la „Bagdasar-Arseni”: Pereţi spălaţi cu mopurile folosite pentru a curăţa pe jos / Reacţia Spitalului - FOTO şi VIDEO

Sursa FOTO: Facebook Emanuel Ungureanu

„NIMIC ŞOCANT! Update! Conducerea Spitalului neagă orice responsabilitate pentru mopul jegos care umblă pe pereţi de unul singur... De vină ar fi o firmă de curăţenie contractată de spital ale cărei infirmiere au făcut ce trebuie, aşa se şterg pereţii... Nu am cuvinte dar aştept raportul DSP Bucureşti în acest caz! Imagini obişnuite din Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti! Infirmierele mânjesc pereţii cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria şi pe culoare. Cu aceleaşi instrumente infecte se face aşa zisa curăţenie şi prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătăţii să mobilizeze urgent resursele necesare pentru ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice”, a scris Ungureanu pe Facebook.

„Jegul gros pe care l-am documentat în vizitele neanunţate prin zeci de spitale româneşti, în aceşti ultimi 3 ani, dovedeşte că foarte multe infirmiere, ori nu ştiu cu ce să facă curăţenie, ori nu au cu ce, ori nu ştiu cum, ori nu contează pentru că s-au angajat pe pile, ori toate la un loc... O singură veste bună azi, cetăţeanul care mi-a trimis imaginile, nu a mai suportat jegul şi bătaia de joc! Trebuie să ne educăm pentru că şi MIZERIA ucide în spitalele României nu doar incompetenţa şi corupţia!”, a conchis deputatul. 

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni”, Florin Bica, a precizat la Digi24 că nu vede „zilnic” această situaţie. 

„Nu o văd zilnic (situaţia, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curăţenia spaţiilor publice are nişte condiţii de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri şi sunt verificate de asistente şefe. (...) Legat de aceste imagini, fără discuţie că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate. Faptul că se curăţă pereţii cu un mop e datorat acoperirii pereţilor cu linoleum antistatic, iar din imaginile pe care le-am văzut, holul este un hol intens circulat, fiind cel din zona de acces în spital şi în zona UPU şi zona de asteptare pentru radiologice. În zona repsectivă circulă doar persoane civile, nu pacienţi”, a spus Florin Bica,

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că în imaginile pe care le-a primit nu a observat că infirmierele care spălau pereţii au folosit mopul şi pentru podea: „Nu văd drumul de la podea la perete. Nu contest că nu ar exista. Dacă există, mai departe, acest lucru se traduce în sancţiuni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici