Imigraţia creşte numărul populaţiei din Canada cu peste 1 milion de locuitori

  • Populaţia Canadei a crescut cu peste un milion de oameni pentru prima dată anul trecut, a spus guvernul.
  • De asemenea, a marcat cea mai mare rată anuală de creştere a populaţiei din Canada, de 2,7%, din 1957.
Urmărește
342 afișări
Imaginea articolului Imigraţia creşte numărul populaţiei din Canada cu peste 1 milion de locuitori

Imigraţia creşte numărul populaţiei din Canada cu peste 1 milion de locuitori

Creşterea a fost alimentată parţial de eforturile guvernului de a recruta migranţi în ţară pentru a reduce deficitul de forţă de muncă, a spus Statistics Canada. Ţara depinde şi de migraţie pentru a susţine o populaţie care îmbătrâneşte.
 
Statistics Canada a mai spus că creşterea numărului de imigranţi permanenţi şi temporari ar putea „reprezenta, de asemenea, provocări suplimentare pentru unele regiuni ale ţării legate de locuinţe, infrastructură şi transport şi furnizarea de servicii către populaţie”, potrivit BBC
 
Migraţia internaţională a reprezentat aproape 96% din creşterea populaţiei, potrivit comunicatului de presă. Premierul Justin Trudeau a depus eforturi pentru a atrage mai mulţi imigranţi în ţară de la preluarea puterii în 2015. Anul trecut, guvernul a anunţat un plan de a primi o jumătate de milion de imigranţi pe an până în 2025. Guvernul canadian a acceptat, de asemenea, persoane afectate de conflicte precum războiul din Ucraina, criza umanitară din Afganistan şi cutremurele din 2023 din Turcia şi Siria.
 
Miercuri s-a anunţat prelungirea până în iulie a unui program care oferă relocarea temporară a ucrainenilor şi a membrilor familiei acestora. Până acum, peste 600.000 de cereri au fost aprobate din cele aproape un milion care au fost primite şi peste 130.000 de persoane au ajuns în Canada în cadrul iniţiativei.

„An record pentru procesarea cererilor de imigrare”

Ţara a primit 437.000 de imigranţi în 2022, în timp ce numărul rezidenţilor nepermanenţi în ţară a crescut cu 607.782, ceea ce reprezintă un „an record pentru procesarea cererilor de imigrare”, potrivit comunicatului de presă al guvernului.
 
Creşterea populaţiei înseamnă, de asemenea, că Canada s-ar afla pe primul loc dintre cele 38 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru creşterea populaţiei în 2022, în timp ce a fost şi ţara G7 cu cea mai rapidă creştere, potrivit Statistics Canada.
 
Dacă Canada ar menţine creşterea de 2,7% în fiecare an, populaţia sa s-ar dubla în 26 de ani, a adăugat guvernul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici