În Arabia Saudită, femeile au primit „dezlegare” să conducă taxiuri

Dreptul de a obţine permisul de conducere a fost dat în 2017, ca parte a implicării treptate a femeilor în viaţa publică.

358 afișări
Imaginea articolului În Arabia Saudită, femeile au primit „dezlegare” să conducă taxiuri

În Arabia Saudită, femeile au primit „dezlegare” să conducă taxiuri

Femeile din Arabia Saudită pot lucra de acum conducând taxiuri. Acest lucru a fost decis de guvernul Arabiei Saudite, parte a schimbării pe care o vizează prinţului Mohammed bin Salman, un program asupra ţării până 2030.

Femeile saudite, relatează ziarul online The National, vor putea acum să urmeze una dintre cele 18 şcoli de şoferi dedicate acordării permisului de a conduce un taxi la finalul examenului. Şcolile sunt în principalele oraşe saudite, de la Riad până la Jeddah, Jazan, Asir, Najran, Jouf, Hail şi Taif.

Anunţul guvernului a fost primit cu bucurie de femeile care îşi văd oportunităţile de angajare crescând. Numai în 2017, li s-a permis să conducă maşina familiei şi, de atunci, peste 174.000 de femei şi-au obţinut permisul de conducere.

Strategia politică Vision 2030 urmăreşte creşterea rolului femeilor în viaţa publică: participarea femeilor la muncă a crescut de la 19% în 2016 la 33% în 2020, subliniază Institutul Saudit de Statistică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici