În Capitală este experimentată o nouă substanţă pentru plombarea gropilor

În Capitală se "experimentează" o nouă substanţă pentru plombarea gropilor, care poate fi aplicată până la temperaturi de minus 20 de grade sau care poate fi pusă în gropi atunci când sunt pline cu apă, iar dacă se va dovedi viabilă, va deveni obligatorie pentru firmele care întreţin străzile.

21 afișări
Imaginea articolului În Capitală este experimentată o nouă substanţă pentru plombarea gropilor

În Capitală este experimentată o nouă substanţă pentru plombarea gropilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat, că în noaptea de miercuri spre joi, în zona Eroii Revoluţiei din Sectorul 4 al Capitalei se va folosi pentru plombarea unor gropi în carosabil, în suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi o substanţă nouă.

Una dintre proprietăţile acestei substanţe este aceea că se poate aplica la temperaturi de până la minus 20 de grade, o alta fiind aceea că poate fi folosită la plombarea gropilor şi dacă acestea sunt pline cu apă.

Alina Roman a explicat, pentru MEDIAFAX, că substanţa este pusă la dispoziţia municipalităţii de o firmă franceză, în mod gratuit, pentru experiment.

"În cazul în care substanţa va fi viabilă, vom cuprinde în viitoarele caiete de sarcini pentru licitaţiile organizate pentru serviciile de întreţinere a străzilor obligativitatea ca firmele să o deţină", a spus directorul Administraţiei Străzilor.

Totodată, Alina Roman a precizat că fiind în fază de "experiment", nu se poate pronunţa cu privire la costurile sau cantităţile necesare pentru folosirea în mod uzual a acestei substanţe la plombarea gropilor de pe toate arterele din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici