Înapoi la şcoală. Cum s-au desfăşurat cursurile în prima zi de şcoală după carantină, în singura ţară europeană care a redeschis şcolile

  • Danemarca a redeschis astăzi şcolile pentru elevii de până la 11 ani
  • Carantina a fost instaurată în Danemarca pe 12 martie
  • Treptat, danezii vor să ridice restricţiile şi în domeniile cu impact asupra economiei
6842 afișări
Imaginea articolului Înapoi la şcoală. Cum s-au desfăşurat cursurile în prima zi de şcoală după carantină, în singura ţară europeană care a redeschis şcolile

Înapoi la şcoală. Cum s-au desfăşurat cursurile în prima zi de şcoală după carantină, în singura ţară europeană care a redeschis şcolile

Danemarca a început ridicarea carantinei şi a început cu repornirea cursurilor pentru elevii de şcoală primară. După mai bine de o lună, copiii s-au întors astăzi la şcoală şi au fost întâmpinaţi de profesori, dar şi de premierul Mette Frederiksen, care a efectuat o vizită la o şcoală.
 
"Suntem puţin încordaţi, este de înţeles, dar suntem foarte atenţi la respectarea normelor de igienă", a spus Elisa Rimpler, reprezentant al Danish Union of Early Childhood and Youth Educators, pentru BBC.
 
"Ne spălăm foarte des pe mâini şi păstrăm distanţa, ceea ce este destul de dificil pentru cei mici", a mai adăugat aceasta.
 
Spre deosebire de Danemarca, ţări precum Austria, Cehia ori Spania au abordat altfel ridicarea restricţiilor. Acestea au început cu redeschiderea micilor magazine, fie ele şi "neesenţiale".
 
Germania a anunţat redeschiderea magazinelor mici de săptămâna viitoare şi relaxarea restricţiilor începând cu 3 mai.
 
Cu 6.681 cazuri pozitive şi 299 decese, Danemarca a fost una dintre primele ţări ale blocului UE care au decis închiderea totală a activităţiilor pentru controlul epidemiei.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici