Încă 100 de români din Germania, confirmaţi cu coronavirus. Unde a fost descoperit focarul

  • 100 de români din Magdeburg (Germania) sunt confirmaţi cu noul coronavirus, transmite MAE
  • 9 imobile în care locuiesc 523 de persoane sunt în carantină
1727 afișări
Imaginea articolului Încă 100 de români din Germania, confirmaţi cu coronavirus. Unde a fost descoperit focarul

Sursă foto: Profimedia

100 de români din Magdeburg (Germania) sunt confirmaţi cu noul coronavirus, transmite MAE. 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane sunt în carantină.
 
„În continuarea informaţiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români”, transmite MAE.
 
De asemenea, autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.
 
A fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând de marţi a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.
 
De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.
 
În urmă cu o săptămână, acolo erau 38 de cetăţeni români confirmaţi cu noul coronavirus, iar unul dintre ei murise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici