Încă o tulpină de coronavirus depistată

  • O tulpină nouă de coronavirus a fost descoperită în Japonia
  • Noua tulpină este parţial similară cu cea din Marea Britanie
  • Patru persoane au fost depistate în urma testării din aeroport
  • Tulpina este momentan analizată de specialişti
11534 afișări
Imaginea articolului Încă o tulpină de coronavirus depistată

Încă o tulpină de coronavirus depistată pe un aeroport din Japonia

Se pare că mutaţiile coronavirusului nu se opresc. O altă variantă a fost descoperită în Japonia. Anunţul a fost făcut duminică de ministerul sănătăţii japonez.

Noua tulpină mutantă, care este parţial similară cu cea din Marea Britanie şi Africa de Sud, a fost detectată la patru persoane infectate care au sosit pe 2 ianuarie din Brazilia.

Institutul Naţional al Bolilor Infecţioase a declarat că nu există dovezi care să arate că este infecţioasă. Acum se investighează dacă este rezistentă sau nu la vaccin şi dacă provoacă simptome.

Dintre cele patru persoane, un bărbat în vârstă de 40 de ani nu a prezentat simptome la sosire, dar ulterior a avut dificultăţi de respiraţie şi a fost internat în spital. O femeie în vârstă de 30 de ani are simptome precum dureri de cap. Un bărbat din grupa de vârstă 10-19 are febră, în timp ce o femeie din aceeaşi grupă de vârstă nu prezintă simptome.

Cele patru persoane au avut rezultate pozitive pentru noul coronavirus în aeroport. Noua tulpină mutantă a fost detectată printr-o examinare detaliată.

Ministerul a mai spus că varianta raportată în Marea Britanie a fost găsită la trei persoane diferite care au avut un contact strâns cu un bărbat infectat cu tulpina.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici