Încă un pacient infectat cu acinetobacter a murit la Institutul „Marius Nasta”

Un bărbat de 68 de ani care era internat la Institutul Marius Nasta, infectat cu acinetobacter, a murit luni după ce a făcut un stop cardiac şi nu a putut fi resuscitat, a precizat pentru MEDIAFAX managerul unităţii spitaliceşti, Beatrice Mahler.

931 afișări
Imaginea articolului Încă un pacient infectat cu acinetobacter a murit la Institutul „Marius Nasta”

Încă un pacient infectat cu acinetobacter a murit la Institutul „Marius Nasta”

Patru pacienţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală au decedat în urma infecţiei cu acinetobacter.

În total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care patru au murit.

Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme.

Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB a considerat necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici