Încălţăminte de contrabandă, în valoare de 6,4 milioane de euro, descoperită în portul Constanţa

Un transport uriaş de încălţăminte „susceptibil contrafăcută”, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, a fost descoperit în Portul Constanţa, au anunţat poliţiştii de frontieră.

268 afișări
Imaginea articolului Încălţăminte de contrabandă, în valoare de 6,4 milioane de euro, descoperită în portul Constanţa

Încălţăminte de contrabandă, în valoare de 6,4 milioane de euro, descoperită în portul Constanţa

Un nou transport de încălţăminte contrafăcută, purtând denumirea unui brand de lux, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa.

„În data de 12.09.2023, în Portul Constanta, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa, au efectuat un control fizic la rampele de containere, unde în interiorul unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, deţinătoare a unui magazin online, au descoperit 13.496 perechi încălţăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Potrivit acestora „bunurile susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală au fost estimate la valoarea de 6.478.080 euro şi, conform atribuţiilor legale, au fost ridicate de către autoritatea vamală şi lăsate în custodia declarantului vamal”.

În acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un container sosit tot din China, peste 2.600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux.

„În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti care deţine un magazin online de branduri de lux. Şi în acest caz, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici