INCENDII de vegetaţie în zece judeţe: Peste 115 hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier afectate

Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier care au afectat peste 115 hectare au fost semnalate în zece judeţe, peste 170 de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi montani şi angajaţi ai ocoalelor silvice, Gărzii de Mediu şi Salvamont intervenind pentru stingerea acestora.

648 afișări
Imaginea articolului INCENDII de vegetaţie în zece judeţe: Peste 115 hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier afectate

INCENDII de vegetaţie în zece judeţe: Peste 115 hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier afectate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BRAŞOV

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în satul Sebeş din comuna Hârseni, judeţul Braşov, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat între vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, la o altitudine de 1.500 de metri, pe o suprafaţă de patru hectare.

HUNEDOARA

În judeţul Hunedoara, duminică au izbucnit două incendii în Munţii Vulcan, Vârful Drăgoi şi, respectiv, comuna Baru, fiind afectate 32 de hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi.

ALBA

În judeţul Alba, aproximativ 25 hectare vegetaţie uscată, litieră pădure foioase şi conifere, păşune alpină şi doborâturi au fost afectate de incendiile declanşate în comuna Şugag, în zonele Smida Mică şi Dobra din Munţii Şureanu.

COVASNA

În comuna Vâlcele din judeţul Covasna, focul a distrus trei hectare de vegetaţie uscată şi pepinieră de foioase.

GORJ

De asemenea, în judeţul Gorj, forţele de intervenţie acţionează pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat în golul alpin din comuna Muşeteşti.

PRAHOVA

În Masivul Bucegi, judeţul Prahova, între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni - Babele a izbucnit un incendiu la fondul forestier, într-o zonă foarte greu accesibilă, cu o pantă de 80 la sută, într-o arie naturală protejată, respectiv Rezervaţia Naturală Abruptul Prahovean, de interes naţional şi european, pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, a precizat IGSU.

SIBIU

În judeţul Sibiu, incendiile care se manifestă la aproximativ cinci hectare de fond forestier în zona Vârfului Buceciu şi aproximativ şapte hectare litieră în zona Vârfului Muma sunt localizate şi se lucrează pentru stingerea acestora.

NEAMŢ

În judeţul Neamţ, incendiul produs la vegetaţia uscată de pe un perete stâncos din zona Stănile a Parcului Naţional Ceahlău nu se mai manifestă cu flacără, zona fiind în continuare supravegheată. Fondul forestier din zonă a fost izolat de locul în care s-a manifestat incendiul printr-un şanţ, astfel încât scânteile sau jarul căzute accidental să nu poată genera un incendiu, a precizat IGSU.

MUREŞ, HARGHITA

Totodată, se asigură supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate în zonele Şanta - staţiunea Păltiniş Tilişca şi Jina din judeţul Sibiu, zona Ocolului Silvic Brateş din comuna Tarcău, judeţul Neamţ, în comuna Stânceni din judeţul Mureş şi în apropierea staţiunii Lacul Roşu şi localităţile Borsec, Subcetate şi Gheorgheni din judeţul Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici