INCENDIILE devastatoare din Grecia | România trimite două aeronave pentru stingerea focului şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene/ Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că până în momentul de faţă nu sunt informaţii potrivit cărora ar fi cetăţeni români printre victimele incendiilor de vegetaţie din Grecia, adăugând că MAE ţine legătura în permanenţă cu autorităţile elene.

3610 afișări
Imaginea articolului INCENDIILE devastatoare din Grecia | România trimite două aeronave pentru stingerea focului şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene/ Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

INCENDIILE devastatoare din Grecia | Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

VIDEO ÎN PAGINA 2

"Până la ora actuală nu există niciun fel de informaţie referitoare la victime care să fie cetăţeni români în incendiul din Grecia. Ambasada noastră este într-un contact direct cu Ministerul elen de Externe pe un grup de whatsapp şi orice informaţie pe care o vom primi din partea autorităţilor elene vor fi aduse cunoştinţa tuturor. Deci nu e nicio problemă pentru moment", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, miercuri pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că MAE a anunţat o recomandare pentru românii care vor să tranziteze Grecia, de a evita zonele afectate şi că deja a fost activat Mecanismul de protecţie civilă al UE, astfel încât şi România oferă sprijin Republicii Elene.

"Noi am anunţat şi o recomandare privind evitarea de către români a zonei în care se petrece acest incendiu foarte mare şi sperăm ca lumea să înţeleagă că există o anumită stare de incertitudine în această zonă.

În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.) a fost pus în aplicare Mecanismul Uniunii Europene de sprijin pentru catastrofe naturale, ceea ce înseamnă că toate ţările UE, în funcţie de posibilităţi şi de relaţiile pe care le au şi de distanţa la care se află, să poată fi implicate în stingerea incendiului de pădure. În cazul nostru, fiind vorba despre o ţară cu care avem relaţii foarte apropiate, excelente relaţii politice şi de altă natură, autorităţile române examinează în cursul acestei zile măsuri concrete de sprijin pentru participarea României la stingerea incendiului", a completat Meleşcanu.

MApN trimite miercuri două aeronave şi 20 de militari în Grecia, în sprijinul autorităţilor elene

O aeronavă C-27 J Spartan şi o aeronavă C-130 Hercules, precum şi cei aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, vor decola spre Grecia miercuri, în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Aeronava C-27 J Spartan, care este configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi aeronava C-130 Hercules, trimisă pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul Uniunii Europene.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici