Incendiu ATI Neamţ: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, îl contrazice pe prefect: Nu s-a făcut nicio modificare în acel corp de clădire

Secţia ATI, care a ars la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP, a susţinut, duminică, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

371 afișări
Imaginea articolului Incendiu ATI Neamţ: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, îl contrazice pe prefect: Nu s-a făcut nicio modificare în acel corp de clădire

Incendiu ATI Neamţ: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, îl contrazice pe prefect: Nu s-a făcut nicio modificare în acel corp de clădire

Fals, spune Ionel Arsene, care a susţinut că nu s-a făcut nicio modificare în acel corp de clădire

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, i-a răspuns, duminică, prefectului de Neamţ, care a spus că s-au făcut lucrări fără aviz şi de aceea ar fi izbucnit incendiul. „Dezinformare”, strigă Arsene, care afirmă că în corpul ATI nu s-au făcut modificări.

Ionel Arsene a declarat, duminică, la Digi 24, că lucrările s-au făcut pentru mărirea capacităţii ATI, nu în corpul care a luat foc, însă zona lucrărilor este, de fapt, „o cameră goală”.

„Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ este organizată pe două niveluri: pe etajele 2 şi 3 mai exact. Toate saloanele pe aceste două etaje sunt cu avizele la zi, nu s-a făcut nicio modificare în acest corp de clădire. Într-adevăr, în spital se lucra pentru a mări capacitatea secţiei ATI, dar nu era decât o cameră goală, nu erau echipamente duse, nu era nimic şi urma să fie întâi avizată de DSP. Totul este o dezinformare”, îi răspunde Arsene, prefectului de Neamţ.

Preşedintele CJ Neamţ spune că în ultimii 2 ani investiţiile Consiliului Judeţean în spital au fost de peste 20 de milioane de lei, iar aparatura care a ars este nouă, de ultimă generaţie.

„În ultimii 2 ani de zile Consiliul Judeţean Neamţ a investit peste 20 de milioane de lei doar în dotarea cu echipament medical. Am investit în ultimii 2 ani de zile şi am făcut din Spitalul Judeţean de Urgenţă unul dintre cele mai dotate şi mai moderne din punctul de vedere al dotării cu echipamente medicale. Toate echipamentele, majoritatea echipamentelor din secţia ATI erau noi. Am văzut şi declaraţia directorului de la ATI pe ţară, care spunea că e păcat de ceea ce a văzut acolo, că sunt echipamente de ultimă generaţie, care au ars în acel incendiu. Eu am făcut tot ce ţine de mine ca preşedinte al Consiliului Judeţean pentru că dvs. ştiţi că CJ doar finanţează spitalul pentru că partea de coordonare efectivă a activităţii SCJU o face Ministerul Sănătăţii prin DSP. Practic, noi suntem doar cu banii, Consiliul Judeţean”, a mai spus Arsene.

Ionel Arsene spune că tragedia ar fi putut fi evitată dacă Guvernul ar fi permis deschiderea la capacitate maximă a secţiei modulare de spital de la Leţcani, cumpărată de Consiliul Judeţean Neamţ şi Consiliul Judeţean Iaşi.

„Nu cred că managementul a fost cauza, ci suprapopularea acestui spital. Eu strig de 3 săptămâni, de când erau imagini cu pacienţi care erau ţinuţi afară pentru a fi testaţi pentru că capacitatea SCJU era depăşită. Suntem în genunchi de 3 săptămâni şi am strigat către Guvernul României să deschidă Spitalul modular COVID de la Leţcani, unitate pe care Consiliile judeţene Neamţ şi Iaşi am cumpărat-o. este un spital Rol3 NATO de ultimă generaţie cu 250 de paturi din care 103 de ATI. Stăm cu un spital nou, neocupat de nimeni şi cu SCJU Piatra Neamţ suprapopulat”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat, duminică, faptul că era obligatoriu ca Spitalul să notifice DSP-ul despre modificările structurii, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr, la Digi 24.

Potrivit prefectului, la etajul 2 s-au făcut lucrări pentru mărirea capacităţii secţiei ATI. Acesta suspectează că lucrările s-au făcut fără respectarea legii.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mari capacitatea secţiei de ATI, care până acum funcţiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziţie, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal şi nu au fost verificări din partea celor care aveau competenţă şi răspundeau tehnic pentru această modificare”, a mai spus prefectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici