INCENDIU de pădure în Borşa: Sute de pompieri, jandarmi şi silvicultori au participat la izolarea focului

Sute de pompieri, jandarmi, silvicultori şi poliţişti de frontieră au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Borşa, judeţul Maramureş, la vârful Toroiaga, zona fiind, în prezent, izolată, astfel că focul nu se mai poate extinde, potrivit IGSU.

610 afișări
Imaginea articolului INCENDIU  de pădure în Borşa: Sute de pompieri, jandarmi şi silvicultori au participat la izolarea focului

Sute de pompieri, jandarmi şi silvicultori, la stingerea unei incendiu de pădure în Borşa

La intervenţia efectuată la o altitudine de circa 1.400 de metri au participat peste 200 de pompieri militari ai serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţele Maramureş şi Bistriţa, sub coordonarea subprefectului judeţului, Pamfil Bercean, au precizat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În zonă s-au deplasat, cu tehnică adecvată, şi două echipe specializate pentru intervenţii la incendiile de pădure ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al Judeţului Suceava.

Din cauza dificultăţii intervenţiei, acestora li s-au alăturat 100 de jandarmi, 85 de silvicultori, 15 pompieri voluntari, 20 cadre ale poliţiei de frontieră, precum şi oficialităţi locale şi judeţene, care au suplimentat transportul în zona de manifestare, potrivit sursei citate.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de localizare şi lichidare a incendiului, forţelor de la sol le-au venit în sprijin două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţiei din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, adaptate cu dispozitive speciale de stingere - Bambi-Bucket.

Zona a fost izolată, astfel că incendiul nu se mai poate extinde, şi se intervine pentru stingerea acestuia, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii IGSU.

Conducerea echipelor care intervin pentru stingerea incendiului este asigurată de inspectorul general al IGSU, Ion Burlui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici