Video Incendiu de proporţii în Munţii Buzăului

Peste trei hectare de pădure au ars, în noaptea de duminică spre luni, în Munţii Buzăului, iar pompierii s-au luptat mai mult de cinci ore cu flăcările care au atins în unele locuri 30 de metri înălţime, în condiţiile în care din cauza drumului anevoios nu s-a putut interveni cu autospecialele.

1 afișare

Circa 80 de pompieri şi 20 de jandarmi buzoieni au făcut eforturi toată noaptea de duminică spre luni pentru stingerea incendiului izbucnit în Munţii Buzăului, în zona localităţii Lopătari, intervenţia fiind anevoioasă din cauza fumului dens şi a lipsei precipitaţiilor. Focul a fost stins cu ajutorul măturilor, după ce pompierii şi jandarmii au mers pe jos prin pădure circa zece kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Isu Buzău, plutonierul Vasile Prahoveanu, incendiul s-a produs cel mai probabil pe fondul caniculei, iar vegetaţia uscată a favorizat extinderea flăcărilor. Intervenţia a fost cu atât mai dificilă cu cât pompierii au fost nevoiţi să-şi abandoneze autospecialele din cauza drumului impracticabil şi să ajungă la locul focarelor pe jos, a precizat reprezentantul ISU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici