Incendiu la un hotel de patru stele din Predeal. Turiştii au fost evacuaţi

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, la un hotel de patru stele din staţiunea montană Predeal, turiştii cazaţi în unitatea respectivă fiind evacuaţi de pompieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, două echipaje au intervenit pentru evacuarea turiştilor din hotel.

1345 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un hotel de patru stele din Predeal. Turiştii au fost evacuaţi

Incendiu la un hotel de patru stele din Predeal. Turiştii au fost evacuaţi (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Incendiul a fost lichidat de pompieri după o intervenţie care a durat o oră şi jumătate.

"Incendiul a fost lichidat, iar în prezent suntem în curs de evaluare a pagubelor produse. Din fericire nu au fost victime, fiind înregistrate doar pagube materiale. Au ars circa 40 de metri pătraţi de la etajul întâi al hotelului, dar şi tocurile de la două sau trei camere. În special zona saunei a fost distrusă de flăcări, dar focul nu a ajuns până la camere", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Potrivit primelor verificări la faţa locului, incendiul ar fi pornit de la sistemul de încălzire al saunei care s-a supraîncălzit.

"Incendiul a fost localizat şi se intervine pentru lichidarea acestuia. Se pare că focul a pornit de la saună", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Hotelul, care are o capacitate de 90 de locuri, a fost ocupat în totalitate, însă mulţi dintre turişti nu se aflau în hotel în momentul izbucnirii incendiului.

Hotelul "Piemonte" din Predeal este situat pe DN1 şi are 40 de camere, restaurant, sală de fitness şi saună şi a fost rezervat aproape în totalitate pentru sejurul de Revelion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici