Incendiu la un schit din judeţul Neamţ, cauzat de trăsnet

Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecută la schitul Bociuleşti din comuna Podoleni, judeţul Neamţ.

1317 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un schit din judeţul Neamţ, cauzat de trăsnet

Incendiu la un schit din judeţul Neamţ, cauzat de trăsnet

Incendiul, care s-a răspândit într-o clădire din lemn cu acoperişul de tablă utilizată ca Paraclis al Mănăstirii Pângăraţi, a afectat în mare parte acoperişul şi interiorul clădirii, distrugând obiecte de cult, icoane şi mobilier.

Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul.

La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră deja acoperişul şi interiorul unei clădiri din lemn, care servea drept Paraclis al Mănăstirii Pângăraţi şi era placată cu polistiren. Eforturile de intervenţie s-au concentrat pe localizarea şi stingerea incendiului.

Acoperişul construit din lemn şi acoperit cu tablă a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. De asemenea, obiecte de cult, icoane şi mobilier preţios au fost distruse în flăcări.

Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul, care a lovit clădirea în timpul furtunii.

Nu au fost înregistrate victime.

Mănăstirea Bociuleşti a fost o mănăstire ortodoxă, acum ruinată, cu hramul Cuvioasa Parascheva, ridicată în 1629 de către logofătul Dumitraşcu Ştefan împreună cu jupâneasa sa Nifia. Edificiul este situat pe partea stângă a Bistriţei. Biserica şi restul construcţiilor au fost distruse în anul 1832 de o puternică viitură a Bistriţei, care a rupt terasa pe care ansamblul fusese ridicat. Au supravieţuit doar câteva structuri din corpul bisericii şi cel al clopotniţei, precum şi câteva elemente de interior, mutate şi conservate în alte edificii religioase din zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici