Incendiu puternic de vegetaţie uscată în Vrancea. Acţiunea în zona focarului, întreruptă pe timpul nopţii

Pompierii din Vrancea au reluat duminică dimineaţa intervenţia pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit sâmbătă în localitatea Motnău.

98 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic de vegetaţie uscată în Vrancea. Acţiunea în zona focarului, întreruptă pe timpul nopţii

Incendiu puternic de vegetaţie uscată în Vrancea. Acţiunea în zona focarului, întreruptă pe timpul nopţii

Potrivit ISU Vrancea, intervenţia a fost reluată duminică dimineaţa. În acţiune sunt implicaţi piompieri din Vrancea şi Buzău, salvamontişti, pomnpieri voluntari şi angajaţi ai ocolului silvic.

„Intervenţia este îngreunată şi din cauza lipsei semnalului GSM/Tetra, precum şi a terenului accidentat, impracticabil pentru autospecialele de intervenţie, acţiunea de stingere executându-se cu mijloace de primă interventie”, arată pompierii.

Incendiul a izbucnit sâmbătă în satul Motnau la vegetaţia uscată din pădure. Curenţii de aer specifici şi gradul ridicat de uscăciune au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

„Din cauza incendiului care se manifesta violent şi a pericolelor existente pentru personalul destinat intervenţiei, s-a luat decizia retragerii forţelor din zona focarului, într-o zonă de siguranţă. Pe timpul nopţii s-a asigurat/supravegheat zona şi s-a monitorizat evoluţia incendiului din proximitate, pe două laturi, respectiv pe latura de Sud - pompierii militari din cadrul ISU Vrancea, iar pe latura de Nord - 1 echipă din cadrul Ocolului Silvic Privat Ingka Investemnts”, a informat duminică dimineaţa ISU Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu,
litieră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici