Incendiu puternic într-o pădure din judeţul Buzău. Incendiul, localizat. Pompieri şi localnici vor supraveghea zona peste noapte - GALERIE FOTO

Pompieri şi localnici din comuna Brăeşti, judeţul Buzău, vor rămâne peste noapte pentru a supraveghea pădurea care a fost cuprinsă de un incendiu, întrucât în zonă continuă să ardă mocnit resturi de copaci

1395 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic într-o pădure din judeţul Buzău. Incendiul, localizat. Pompieri şi localnici vor supraveghea zona peste noapte - GALERIE FOTO

Incendiu puternic într-o pădure din judeţul Buzău

Potrivit primarului comunei Brăeşti, Adrian Perţea, luni seară incendiul se manifestă încă, iar mai mulţi localnici vor merge să supravegheze zona alături de pompieri.

Conform sursei citate, în continuare ard mocnit resturi de copaci care nu pot fi stinse. Pompierii şi localnici vor supraveghea toată noaptea pădurea, pentru a putea interveni în cazul în care vântul va reaprinde focul acolo unde a fost stins.

Potrivit primarului Perţea, incendiul este localizat şi izolat, însă nu lichidat.

Incendiul a izbucnit luni dimineaţă, cuprinzând circa cinci kilometri de litieră de pădure, în zona localităţilor Brăeşti, Ruginoasa şi Goideşti.

Peste 120 de pompieri, angajaţi ai ocoalelor silvice din zonă şi voluntari din Brăeşti au fost mobilizaţi pentru stingerea focului. Oamenii au ajuns pe jos în zona incendiului, fiind nevoiţi să parcurgă un traseu accidentat, extrem de greu accesibil.

Pompierii şi voluntarii au intervenit pentru ca focul să nu se extindă cu mături şi lopeţi, neputându-se ajunge în zonă cu autospecialele de intervenţie. Misiunea a fost extrem de grea şi pentru că vântul a suflat cu putere, în prima parte a zilei.

Inspectoratul General de Aviaţie a trimis în zona cuprinsă de incendiu un elicopter care a făcut pe parcursul zilei mai multe transporturi de apă, alimentarea făcându-se din lacul Siriu. Elicopterul s-a retras luni după-amiază, atunci când s-a redus şi numărul de pompieri mobilizaţi, în zonă rămânând doar angajaţii din tura de zi.

Deocamdată, pompierii nu ştiu ce a provocat incendiul de la Brăeşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici