Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Vedea a fost stins. Cauza probabilă, un scurtcircuit

Aproape 140 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie din Vedea, judeţul Argeş, au fost evacuaţi, marţi după-amiază, după ce în bucătăria unităţii spitaliceşti a izbucnit un incendiu, la ora transmiterii acestei ştiri pompierii intervenind pentru stingerea focului. Incendiul a fost stins de către pompierii militari, primele cercetări făcute la faţa locului indicând că focul ar fi fost provocat de un scurtcircuit.

499 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Vedea a fost stins. Cauza probabilă, un scurtcircuit

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vedea: Aproape 140 de pacienţi au fost evacuaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, focul a izbucnit într-o încăpere de lângă sala de mese a unităţi spitaliceşti, iar ulterior incendiul s-a manifestat "cu mai puţină flacără şi foarte mult fum înecăcios" care a pătruns şi la etajul unde se află saloanele pacienţilor, în aceste condiţii fiind necesară evacuarea acestora.

"Nu au fost probleme deosebite în stingerea incendiului, acesta a fost imediat localizat şi stins, iar cele zece persoane intoxicate cu fum au primit îngrijiri medicale de la echipajele medicale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. S-a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă de la ISU, două ambulanţe SMURD şi alte câteva salvări ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. În acest moment, focul este stins şi se cercetează zona pentru stabilirea cauzelor izbucnirii acestui incendiu", a declarat puretătorul de cuvânt al ISU Argeş, locotenent Mădălin Iepure.

Aproape 140 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie "Sfânta Maria", din Vedea, judeţul Argeş, au fost evacuaţi, marţi după-amiază, după ce în zona bucătăriei unităţii spitaliceşti a izbucnit un incendiu.

În urma incendiului, zece din cei 137 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie din localitatea argeşeană Vedea au suferit intoxicaţii cu fum, patru dintre aceştia, în stare mai gravă, fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Pacienţii evacuaţi au fost mutaţi într-o altă clădire a unităţii spitaliceşti, respectiv Spitalul nr 2, aflată în apropiere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici