Incendiul din zona Cetăţii Histria: Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată au ars

Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată au ars în urma incendiului izbucnit, luni, în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în apropierea drumului spre Cetatea Histria, pompierii intervenind timp de aproape patru ore pentru lichidarea focului.

136 afișări
Imaginea articolului Incendiul din zona Cetăţii Histria: Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată au ars

Incendiul din zona Cetăţii Histria: Aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată au ars (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, focul a izbucnit în vegetaţia aflată de-a lungul drumului care duce spre Cetatea Histria şi s-a extins repede din cauza vântului, fiind anunţat de localnici în jurul orei 15.30.

La faţa locului au ajuns două autospeciale de la Midia, pompierii militari fiind ajutaţi în intervenţia lor şi de către serviciile voluntare de pompieri din comunele Istria şi Corbu. Ei au reuşit să stingă focul după aproximativ patru ore.

Conform sursei citate, în urma incendiului au ars aproximativ 25 de hectare de vegetaţie uscată.

Primele cercetări arată că incendiul a izbucnit din cauza unui localnic care a dat foc resturilor vegetale, iar focul a scăpat de sub control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici