Începe distribuirea iodurii de potasiu către populaţie

Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg comprimate către populaţie a fost publicat în Monitorul Oficial. Comprimatele vor fi distribuite gratuit de către farmacii, iar lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii.

7374 afișări
Imaginea articolului Începe distribuirea iodurii de potasiu către populaţie

Începe distribuirea iodurii de potasiu către populaţie

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea “Campanie distribuţie iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală.

În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Ministerul Sănătăţii precizează că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicaţiile autorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici