Incident de Ziua Jandarmeriei la Cluj. Un banner cu un mesaj despre 10 august, confiscat/ Persoanele implicate, sancţionate

Două persoane au fost legitimate de jandarmi, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afişeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenţia jandarmilor în 10 august în Bucureşti. Bannerul a fost confiscat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2167 afișări
Imaginea articolului Incident de Ziua Jandarmeriei la Cluj. Un banner cu un mesaj despre 10 august, confiscat/ Persoanele implicate, sancţionate

Incident de Ziua Jandarmeriei la Cluj. Un banner cu un mesaj despre 10 august, confiscat

UPDATE - 17.40: Cele două persoane care au încercat, miercuri, la Cluj-Napoca, să afişeze un banner cu un mesaj despre 10 august, de Ziua Jandarmeriei, au fost sancţionate cu avertisment de jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj transmis, miercuri, cele două persoane au folosit Ziua Jandarmeriei pentru a transmite „mesaje ostile”.

„În conformitate cu art. 26, alin.1, lit.g din Legea 60/1991, este interzisă participarea la contramanifestaţii, iar săvârşirea acestei fapte se pedepseşte. În cazul de astăzi (miercuri – n.a.), Jandarmeria Cluj desfăşura o manifestaţie publică declarată, iar două persoane au folosit acest prilej pentru a transmite mesaje ostile. Pentru această faptă, au fost aplicate două avertismente”, se arată în documentul citat.

Două persoane au fost legitimate de jandarmi, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afişeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenţia jandarmilor în 10 august în Bucureşti. Bannerul a fost confiscat.

Clujeanul Daniel Giurcă a vrut să afişeze un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfăşurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

În momentul în care a încercat să desfăşoare bannerul a fost întrerupt de mai mulţi jandarmi care i-au luat bannerul din mână şi l-au legitimat.

O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă şi a sunat la 112 reclamând furtul bannerului de către jandarmi, dar a fost şi el legitimat de jandarmi.


ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un clujean, Daniel Giurcă, a vrut să afişeze, miercuri, un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfăşurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

În momentul în care a încercat să desfăşoare bannerul a fost întrerupt de mai mulţi jandarmi care i-au luat bannerul din mână şi l-au legitimat.

O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă şi a sunat la 112 reclamând furtul bannerului de către jandarmi, dar a fost şi el legitimat de jandarmi.

„Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afişez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conţinea nicio minciună şi nici injurii. «Să vă fie ruşine» nu are nimic înjurios”, a spus Giurcă.

Jandarmii au spus că cei doi au fost legitimaţi pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, a solicitat îndepărtarea bannerului din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici