Incident într-o şcoală din Piatra-Neamţ: s-a prăbuşit tavanul. Reacţia Primăriei

  • O bucată de tavan s-a prăbuşit, miercuri, într-o sală de clasă a Şcolii Gimnaziale Nr. 2, din Piatra-Neamţ.
  • Nu au fost persoane rănite, iar Primăria caută acum soluţii pentru remedierea situaţiei.
244 afișări
Imaginea articolului Incident într-o şcoală din Piatra-Neamţ: s-a prăbuşit tavanul. Reacţia Primăriei

Sursa foto: Facebook/Florentina Luca Moise

Tavanul dintr-o sală de clasă a Şcolii Gimnaziale Nr. 2 s-a prăbuşit, miercuri, fără a răni pe nimeni.

Elevii din clasa a II-a nu se aflau la cursuri.

„Un incident ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc la orele dimineţii la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamţ: tavanul unei clase s-a prăbuşit. Am ajuns la şcoală la prima oră şi am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma să susţină şi evaluarea. Elevii vor continua activităţile în altă sală de curs. Le mulţumesc pe această cale pentru promptitudine şi eficienţă colegilor mei – manager, învăţători şi profesori! Sper ca Primăria să ia cât mai repede măsuri de consolidare şi renovare şi să efectueze un audit complex al structurii acestei şcoli. Nu ne putem juca în acest fel cu vieţile copiilor! Vreau să îi asigur pe părinţi că mă ocup îndeaproape de această situaţie şi că niciun copil nu este în pericol!”, a spus Florentina Luca Moise, inspector şcolar general al IŞJ Neamţ, într-o postare pe Facebook.

Primarul din Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a mers la faţa locului şi, în urma discuţiilor cu direcţiunea şcolii, s-au stabilit primele măsuri pentru remedierea situaţiei.

Astfel, joi, la sediul Primăriei, va avea loc o şedinţă la care vor participa reprezentanţii unităţii de învăţământ şi cei de la departamentele abilitate din Primărie, pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru consolidarea, respectiv extinderea corpului principal al şcolii.

„Din fericire, niciun copil sau cadru didactic nu a păţit nimic în urma incidentului de astăzi de la Şcoala Gimnazială Nr. 2. Mâine vom avea o şedinţă cu direcţiunea şcolii şi colegii din Primărie, ca să găsim soluţia optimă pentru clădirea şcolii. Cel mai probabil, vorbim de o extindere a corpului principal, care să aibă loc suficient şi pentru sălile de clasă din clădirea veche. Vom identifica sursa de finanţare pentru expertiză şi studiul de fezabilitate, iar la următoarea rectificare bugetară vom aloca banii necesari”, spune primarul.

În Piatra-Neamţ a început un amplu proces de modernizare în 10 unităţi de învăţământ, iar în acest moment, în jumătate dintre şcolile oraşului sunt lucrări de reabilitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici