Incident la mina Uricani. Minerii au fost scoşi din subteran

Minerii de la Exploatarea Minieră Uricani au fost scoşi, marţi, din subteran după ce într-o zonă închisă a minei a avut loc un "fenomen dinamic", nicio persoană nefiind rănită, potrivit reprezentanţilor minei.

424 afișări
Imaginea articolului Incident la mina Uricani. Minerii au fost scoşi din subteran

Incident la mina Uricani. Minerii au fost scoşi din subteran (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, marţi la prânz, în partea estică a subteranului Minei Uricani, într-o zonă închisă, a avut loc "un fenomen dinamic".

În zonă au avut loc, până luni, lucrări cu salvatori, pe un program de lucru, motiv pentru care perimetrul minier respectiv a fost izolat cu ajutorul unor diguri.

În urma incidentului, minerii care se aflau în schimbul întâi, în zona diametral opusă a subteranului, au fost scoşi din mină, conducerea companiei hotărând ca cel puţin marţi niciun angajat al minei să nu mai intre în subteran.

Până în prezent nu se cunoaşte cu exactitate cauza producerii incidetului, nicio persoană nefiind rănită.

Conform sursei citate, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri o echipă de salvatori profeşionişti de la Salvamint Petroşani vor coborî în mină pentru a analiza zona.

La mina Uricani lucrează aproape 800 de anagajaţi, fiind una dintre cele trei unităţi miniere care vor intra pe program de închidere.

În februarie 2011, două explozii au avut loc în Mina Uricani, prima cauzând moartea a cinci persoane.

În urma exploziilor, activitatea de extracţie a cărbunelui de la Mina Uricani a fost oprită timp de aproximativ o lună.

În paralel, s-a început o anchetă pentru stabilirea cauzelor exploziilor, fiind audiate mai multe persoane şi fiind adunate probe din subteran, de către echipe de salvatori şi specialişti ai INSEMEX, pentru a se realiza expertiza tehnică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici