Indicatoarele bilingve montate la Întorsura Buzăului, care au fost şi vandalizate, vor fi înlocuite

Indicatoarele bilingve montate la Întorsura Buzăului trebuie să fie înlocuite, după ce Prefectura Covasna a decis că acestea nu au fost montate aşa cum cere legea. Între timp, acestea au fost vandalizate.

1480 afișări
Imaginea articolului Indicatoarele bilingve montate la Întorsura Buzăului, care au fost şi vandalizate, vor fi înlocuite

Sursa foto: Facebook/Raul Urda

Primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urda, spune că a primit răspuns din partea Prefecturii Covasna în privinţa inscripţionării bilingve a indicatoarelor rutiere montate pe Drumul Naţional 13 E la intersecţia cu Drumul Judeţean 121A în localitate Întorsura Buzăului.

„În acestă adresă se precizează că numai plăcuţele cu denumirea localităţii de la intrarea şi ieşirea din localitate pot fi inscripţionate bilingv, în conditiile legii. Se mai arată în adresă şi faptul că în oraşul Întorsura Buzăului populaţia de etnie maghiară este de 0,34 %, deci sub pragul legal de 20% necesar pentru obligativitatea montării unor indicatoare bilingve”, spune primarul oraşului, raul Urda, pe pagina de Facebook.

Prefectura Covasna a făcut adresă către Secţia de Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe pentru a înlocui actualele indicatoare cu altele în condiţiile legii.

„Faptul că aceste indicatoare au fost vandalizate nu ne onorează şi îndemn populaţia la acţiuni responsabile doar în condiţiile legii”, mai spune primarul.

Poliţiştii din Întorsura Buzăului au deschis dosar penal pentru distrugere în cazul vandalizării indicatoarelor. Încă de joi au apărut imagini în spaţiul public în care se observă că părţile care erau scrise în limba maghiară pe indicatoare au fost acoperite cu vopsea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici