Informare meteorologică de vânt, valabilă până vineri. Ce regiuni ale României sunt vizate

O informare meteorologică de vânt va intra în vigoare joi, la ora 15.00, fiind valabilă până vineri, la ora 10.00, pentru nord-vestul, nordul şi centrul ţării.

3890 afișări
Imaginea articolului Informare meteorologică de vânt, valabilă până vineri. Ce regiuni ale României sunt vizate

Informare meteorologică de vânt, valabilă până vineri. Ce regiuni ale României sunt vizate

În intervalul menţionat, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla tare. Temporar, rafalele vor depăşi 90 - 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, transmite ANM.

Joi, meteorologii au emis atenţionări cod galben de vânt pentru zonele de munte din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Bacău, Neamţ şi Suceava. În judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, atenţionarea este valabilă până la ora 16.00, în aceste regiuni urmând a se semnala intensificări ale vântului care, la peste 1800 m altitudine, la rafală vor atinge şi depăşi 90...100 km/h

În Bacău, Neamţ şi Suceava, averizarea este valabilă până la ora 15.00. În aceste regiuni, în zona montana înaltă, la peste 1500 m, vântul va prezenta intensificari ce vor atinge şi depăşi la rafală 85..100 km/h. Vântul va continua să prezinte joi intensificari temporare pe tot parcursul zilei, precizează ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici