Infotrafic recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum înainte de a pleca

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române avertizează participanţii la traficul rutier că începând de sâmbătă, de la ora 14.00, şi până duminică, ora 8.00, intră în vigoare atenţionarea de Cod galben de ninsori, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

30 afișări
Imaginea articolului Infotrafic recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum înainte de a pleca

Infotrafic recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum înainte de a pleca (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării, în regiunile din Moldova, nordul şi estul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare viscolind ninsoarea. Intensitatea şi durata fenomenelor va fi mai mare în judeţele din centrul şi sudul Moldovei.

"Le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, să apeleze numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă)", precizează Infotrafic.

De asemenea, pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, conducătotorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol), spune sursa citată.

Totodată, poliţiştii spun că este necesar să păstreze în mers o distanţă suficientă fată de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie.

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare meteo pentru 14 judeţe din Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea conform căreia de sâmbătă după-amiază şi până duminică dimineaţă ar urma să ningă şi să apară viscolul.

Astfel, de sâmbătă până duminică, în Moldova, nordul şi estul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali "vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, viscolind trecător ninsoarea", se arată în textul atenţionării meteo cod galben.

În centrul şi sudul Moldovei şi la munte "se va depune strat de zăpadă mai consistent", mai susţin meteorologii.

Aceştia adaugă şi că sâmbătă "va ploua abundent" în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia şi în sudul Moldovei, precipitaţiile urmând să depăşească local 25-30 de litri pe metrul pătrat, putând ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici