INH: Siretul şi Prutul se menţin peste cotele de pericol până miercuri

Siretul a atins, luni, nivelul maxim în localitatea Roman şi se va menţine peste cotele de pericol până miercuri dimineaţa, la fel şi râul Prut, în zona Rădăuţi-Prut.

101 afișări
Imaginea articolului INH: Siretul şi Prutul se menţin peste cotele de pericol până miercuri

INH: Siretul şi Prutul se menţin peste cotele de pericol până miercuri

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a precizat, marţi dimineaţă, că în cartierul Nicolae Bălcescu, din localitatea Roman, Siretul a atins nivelul maxim luni după-amiază, cu 225 de centimetri peste cota de pericol (550 de centimetri).

În prezent, apele sunt în retragere, dar nivelul se va menţine peste cota de pericol până miercuri dimineaţă, a precizat şi hidrologul de serviciu de la INH, Elena Angel.

Pe sectorul de amonte al râului s-a depăşit cota de pericol în zona Drăgeşti, în noapte de luni spre marţi, iar în prezent apa se apropie de nivelul maxim la intrarea în localitatea Galbeni, a mai spus hidrologul.

De asemenea, Prutul se păstrează peste cota de pericol, tot până miercuri dimineaţa, în zona Rădăuţi-Prut, iar din acumularea de la Stânca Costeşti se deversează 690 de metri cubi de apă pe secundă.

Prutul a atins nivelul maxim luni dimineaţa, în zona localităţii Oroftiana, la graniţa cu Ucraina, a precizat hidrologul de serviciu.

Codul roşu de inundaţii a fost prelungit până marţi după-amiază pentru râul Siret, pe cursul mijlociu, de la Lespezi la Drăgeşti, pe teritoriul judeţelor Iaşi, Neamţ şi Bacău, şi pe râul Prut, pe sectorul din amonte de acumularea de la Stânca Costeşti, pe teritoriul judeţului Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici