Inna, Willy William şi James Arthur concertează la Alba Iulia, de Zilele Oraşului - GALERIE FOTO

Inna, Willy William şi James Arthur concertează, sâmbătă, la Alba Iulia, de Zilele Oraşului, denumite "Alba Fest", la spectacolele de vineri fiind prezente peste 10.000 de persoane, potrivit organizatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

907 afișări
Imaginea articolului Inna, Willy William şi James Arthur concertează la Alba Iulia, de Zilele Oraşului - GALERIE FOTO

Inna, Willy William şi James Arthur concertează la Alba Iulia, de Zilele Oraşului - GALERIE FOTO

GALERIE FOTO 

Festivalul "Alba Fest" are un buget de circa 170.000 de euro, cel mai scump artist fiind James Arthur.

Punctul forte al festivalului este sâmbătă, de la ora 19.00, când, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, vor concerta artişti de top: Willy William, Inna şi James Arthur, spectacolul urmând să se încheie târziu în noapte cu un foc de artificii.

"Alba Fest" 2016 a fost deschis vineri, de Garda Apulum, cu un episod din Primul Război Daco-Roman, susţinut lângă Poarta a IV-a a Cetăţii Alba Carolina, la care au asistat sute de persoane, albaiulieni şi turişti. Apoi, atenţia s-a mutat la scena din Piaţa Cetăţii, unde au concertat Adda, Antonia, Maxim, Carla’s Dream, Feli şi Nicoleta Nucă. Potrivit organizatorilor, la aceste concerte au fost peste 10.000 de persoane.

De câţiva ani, ziua de sâmbătă a Festivalului "Alba Fest" începe cu ceremonia de absolvire a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Chiar dacă este un eveniment independent de Zilele Oraşului, acesta este inclus de câţiva ani în programul manifestărilor. Ceremonia începe cu o paradă a absolvenţilor, care pleacă din centrul municipiului spre Cetatea Alba Carolina, cu robe şi toci, intonând versurile cântecului academic "Gaudeamus igitur” ("Să ne bucurăm, aşadar”).

Din programul manifestărilor mai face parte, în fiecare din cele trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică –, tradiţionalul ceremonial al schimbului de gardă. Soldaţi, îmbrăcaţi în uniforme militare austriece de la jumătatea secolului XVIII, mărşăluiesc în Cetatea Medievală şi efectuează schimbul de gardă, la postul de la Poarta a IV-a şi la postul de la Poarta a III-a a Cetăţii, toboşarii asigurând fondul sonor specific unor astfel de momente.

Programul este atractiv şi pentru cei mici, deoarece sâmbătă şi duminică se organizează animaţii stradale ”Joacă-te cu ping şi pong”.

Totodată, iubitorii de cultură pot participa la diverse expoziţii.

Ultima seară va fi dedicată persoanelor de vârsta a doua şi a treia, de la ora 18.00 urmând să înceapă concertele de muzică populară. Vor concerta Ansamblul Profesionist "Mureşul”, Veta Biriş, Ioan Bocşa, Sergiu Cipariu şi Ansamblul "Icoane”, Laura Lavric, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniaţi de Ansamblul "Jidvei România”.

La niciun spectacol nu se percepe taxă, iar, în această perioadă, locurile de cazare în municipiu sunt ocupate în proporţie de 100 la sută.

La festival, majoritatea comercianţilor şi toţi cei din industria alimentară care prepară mici, grătare sau cartofi prăjiţi îşi desfăşoară activitatea pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, la aproximativ 200 de metri de locul unde se susţin concertele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici