Insecuritatea alimentară va continua să afecteze anumite ţări şi în 2021. Care sunt cele mai afectate state

  • Peste 10.4 milioane de copii din ţările africane suferă de subnutriţie
  • 3.3 milioane de copii din Congo vor suferi de subnutriţie până în 2021
  • Insecuritatea alimentară va afecta 60% din populaţia Sudanului până în 2021
995 afișări
Imaginea articolului Insecuritatea alimentară va continua să afecteze anumite ţări şi în 2021. Care sunt cele mai afectate state

Sursa foto: profimedia

În timp ce mulţi dintre noi se bucură de o masă caldă de revelion de la care se ridică sătui şi aruncă fără nici o remuşcare resturile, la celălalt capăt al planetei un copil moare de foame. În Africa, un suflet inocent poate nici nu a simţit plăcerea pe care ţi-o oferă o felie de pizza sau un baton de ciocolată.

În ultima perioadă UNICEF este extrem de îngrijorată cu privire la situaţia din ţări precum Congo, Nigeria, Sudan sau Yemen unde peste 10,4 milioane de copii ar putea ajunge subnutriţi în 2021.

Acestă problemă devastatoare este cauzată de efectele pandemiei şi a insecurităţii alimentare. În Congo se estimează că aproximativ 3,3 milioane de copii cu vârste de sub 5 ani vor ajunge subnutriţi până în 2021.

Nigeria va avea peste 800.000 de copii cu aceeaşi afecţiune iar 60% din populaţia Sudanului va fi afectată de fenomenul insecurităţii alimentare. În Yemen aproape 100.000 de copii sunt în stare critică. Pentru face faţă situaţiei, UNICEF a solicitat un sprijin în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Ce poţi face tu? Pentru început, nu arunca, ci dăruieşte! 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici