Inspectorii ANSVSA au confiscat mii de kilograme de carne din restaurante şi magazine de pe litoral

Inspectorii ANSVSA au confiscat, în ultima săptămână, mii de kilograme de carne, de lapte şi produse lactate, dar şi de peşte din restaurante, unităţi de tip fast-food, braserii, cantine şi magazine alimentare de pe litoral, se arată într-un comunicat al autorităţii.

162 afișări
Imaginea articolului Inspectorii ANSVSA au confiscat mii de kilograme de carne din restaurante şi magazine de pe litoral

Inspectorii ANSVSA au confiscat mii de kilograme de carne din restaurante şi magazine de pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În perioada 29 iunie - 5 iulie, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, au verificat 120 de operatori din industria alimentară din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Inspectorii au constatat mai multe neconformităţi privind manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

"Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor descoperite, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare neconforme: carne şi produse din carne - 7.176 kg, lapte şi produse lactate - 2.430 kg, peşte şi produse din peşte - 1.864 kg, ouă - 374 kg, produse în valoare de aproximativ 140.000 de lei", se arată în comunicat.

ANSVSA reaminteşte cetăţenilor că pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la numărul 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici