Inspectorii sanitari vor verifica, toată vara, restaurantele şi cantinele de pe litoral

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) lansează, luni, "Comandamentul Sezon Estival 2009", care va funcţiona în staţiunile de pe litoral până la 15 septembrie, timp în care inspectorii vor verifica restaurantele, fast-food-urile, cantinele şi taberele.

29 afișări
Imaginea articolului Inspectorii sanitari vor verifica, toată vara, restaurantele şi cantinele de pe litoral

Inspectorii sanitari vor verifica, toată vara, restaurantele şi cantinele de pe litoral (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul ANSVSA, Marian Zlotea, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că echipe de inspectori ai instituţiei vor verifica restaurantele, fast-food-urile, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii şi alte unităţi de alimentaţie publică.

El a spus că acest comandament are în componenţă 24 de inspectori, care vor forma 12 echipe, jumătate urmând să acţioneze în sudul litoralului, iar cealaltă jumătate în nordul litoralului. Inspectorii care vor fi detaşaţi din ţară vor acţiona în serii a câte 15 zile, în zonele de interes maxim. Controalele vor viza modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Marian Zlotea a precizat că activitatea de verificare şi control a unităţilor de alimentaţie publică va fi sprijinită şi de autolaboratoare, dotate cu echipamente specializate, unul dintre acestea urmând să acţioneze în nordul litoralului, iar celălalt în sud.

De asemenea, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon de Call Center 0800-826787, care poate fi apelat zilnic, 24 de ore din 24, pentru sesizări sau obţinerea de informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Directorul ANSVSA a mai spus că în cadrul acestui comandament inspectorii ANSVSA vor colabora cu reprezentanţi ai altor instituţii în domeniu, în special cu reprezentanţii Ministerului Turismului, cu care Autoritatea a semnat un protocol la începutul acestui an.

Marian Zlotea a precizat că pentru neregulile grave descoperite la agenţii economici, inspectorii ANSVSA pot decide chiar închiderea unităţilor până la remedierea deficienţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici