Instituţiile de cultură MApN vor prezenta spectacole în marile oraşe sâmbăta şi duminica

Instituţiile de cultură din subordinea Ministerului Apărării vor prezenta spectacole în marile oraşe, pentru publicul larg, la fiecare sfârşit de săptămână, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

576 afișări
Imaginea articolului Instituţiile de cultură MApN vor prezenta spectacole în marile oraşe sâmbăta şi duminica

Instituţiile de cultură MApN vor prezenta spectacole în marile oraşe sâmbăta şi duminica (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Ministrul a asistat, duminică, în Piaţa Tricolorului, din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, la un ceremonial militar şi un concert susţinut de militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ceremonialul militar a cuprins introducerea gărzii la drapel şi exerciţii de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a MApN a intonat Imnul naţional şi a susţinut un concert de muzică militară.

"Îi îndemn pe cetăţeni, mai ales în marile oraşe, unde avem structuri militare serioase, unde avem muzee, unde avem ansambluri, să participe la activităţile artistice, culturale, pe care noi le vom organiza la sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica", a spus Duşa.

Potrivit ministrului, astfel de evenimente sunt binevenite mai ales pentru cetăţenii care nu au posibilităţi materiale pentru a-şi procura bilete la spectacole, el adăugând că este bine ca activitatea de cultură specifică armatei să fie prezentată şi populaţiei.

"Eu consider că Armata nu este o structură închisă, nu este o strucură care îşi desfăşoară activitatea între anumite ziduri, este o structură care este pentru populaţie şi o structură de onoare a instituţiilor statului român. Nu mă feresc de faptul că poate instituţiile militare trebuie să aibă cel mai important rol în a cultiva dragostea faţă de tricolor şi de Imnul Românei, adică faţă de simbolurile naţionale", a mai afirmat ministrul Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici