Întâlnirea Japonia-Coreea de Nord, anunţată de puternica soră a dictatorului, Kim Yo Jong

Premierul japonez Fumio Kishida a cerut o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat de Kim Yo Jong, sora puternică a lui Kim Jong Un, după cum a raportat agenţia de presă nord-coreeană „KCNA”.

411 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea Japonia-Coreea de Nord, anunţată de puternica soră a dictatorului, Kim Yo Jong

Întâlnirea Japonia-Coreea de Nord, anunţată de puternica soră a dictatorului, Kim Yo Jong

Îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, a subliniat Kim, va depinde de capacitatea Tokyo de a lua decizii politice practice. „Primul ministru ar trebui să ştie că doar pentru că vrea, nu înseamnă că conducerea ţării noastre se va întâlni cu el”, a spus Kim pentru KCNA.

Potrivit Phenianului, premierul japonez Kishida a propus ca o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un să aibă loc „cât mai curând posibil”.

Cu toate acestea, sora lui Kim, Kim Yo Jong, a declarat că nu va exista nicio noutate în relaţiile dintre Coreea de Nord şi Japonia cât timp guvernul lui Kishida este implicat în problema răpirii cetăţenilor japonezi de către agenţi nord-coreeni începând cu sfârşitul 1970 şi cât timp se amestecă în ceea ce a numit „exercitarea dreptului nostru la suveranitate”, referindu-se la activităţile de testare a armelor din Coreea de Nord.

Unii experţi susţin că Coreea de Nord încearcă să îmbunătăţească legăturile cu Japonia pentru a slăbi parteneriatul de securitate trilateral Tokyo-Seul-Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici